Prlenke od belog luka sa praškom za pecivo

30/09/2017
"Kod nas se prlenke poštuju, a ove su bukvalno za izložbu "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 979
  • Pregledi tokom meseca1624
  • Pregledi tokom desmice37
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 150 - 200 ml, mlaka
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 70 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • maslac - 1/2 paketa
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešaju brašno, so, prašak za pecivo i šećer. Dodaje se ulje, meša se dok se ne dobiju mrvice, na kraju se dodaje mlaka voda, zamesi se meko testo.

Namaže se uljem i ostavlja da odstoji oko 30 minuta. Gotovo testo se deli na jednake delove, svaki deo se razvuče u koru veličine tiganja u kome ćete peći.

Posuda se stavlja na vatru (treba da bude suva) svaka prlenka se peče sa obe strane dok ne bude gotova. Rastopite maslac i dodajte beli luk u prahu.

Svaku gotovu prlenku namažite maslacem sa belim lukom, po želji možete dodati i druge začine. Ja samo posula sa sitno iseckanim mladim lukom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija