Prlenke od belog luka sa praškom za pecivo

30/09/2017
"Kod nas se prlenke poštuju, a ove su bukvalno za izložbu "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 419
  • Pregledi tokom meseca153
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešaju brašno, so, prašak za pecivo i šećer. Dodaje se ulje, meša se dok se ne dobiju mrvice, na kraju se dodaje mlaka voda, zamesi se meko testo.

Namaže se uljem i ostavlja da odstoji oko 30 minuta. Gotovo testo se deli na jednake delove, svaki deo se razvuče u koru veličine tiganja u kome ćete peći.

Posuda se stavlja na vatru (treba da bude suva) svaka prlenka se peče sa obe strane dok ne bude gotova. Rastopite maslac i dodajte beli luk u prahu.

Svaku gotovu prlenku namažite maslacem sa belim lukom, po želji možete dodati i druge začine. Ja samo posula sa sitno iseckanim mladim lukom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti