Turski kadaif

30/09/2017
"Da li želite da probate pravi ukusni kadaif - nemojte praviti kompromise - pripremite turski kadaif "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 349
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 600 g
  • smeđi šećer - 800 g
  • sok od limuna - od 1/3 limuna
  • orasi - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Poređajte kadaif u namazani pleh, dodajte mlevene orahe i maslac. Stavite pleh sa kadaifom u ugrejanu rernu. Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.

Dok je destr u rerni, možete pripremiti sirup za njega. On se pravi tako što se voda /600ml/ stavlja da provri, nakon toga se pomeša sa smeđim šećerom i sokom od limuna.

Sirup vri oko 15 minuta, nakon toga se skida sa ringle. Sa njim se preliva hladan kadaif. Nakon toga se stavlja u frižider na 7-8 sati i onda se servira.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija