Pita koja ne pada

01/10/2017
"Pita koja ne pada - doručak koji svi volimo "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 508
  • Pregledi tokom meseca694
  • Pregledi tokom desmice27
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.

Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese. Pospite mrvljenim sirom. Uvijte sa kraće strane u rolat.

Prvu koru uvijte u oblik puža i stavite u sredinu pleha, koji ste prethodno namazali uljem ili maslacem. Pleh je prečnika 28-30 cm.

Tako radimo sa ostalim korama koje uvijamo oko prve. Ako vam ostane malo od smese, namažite pitu odozgo.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta.

Kad je izvadite, poprskajte sa malo vode i pokrijte na oko 10-15 minuta.

Uživajte u jednoj divnoj piti.

Neka vam je slatko.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti