Pileće meso u teglama za zimu

01/10/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj5277754
"Kad pilići ne odlete na jug, lete u za tegle za zimu "
Priprema180 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno240 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 254
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 4 komada, brojleri
  • so
  • ulje - 600 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brojleri se zakolju, popare se u vreloj vodi do 60 stepeni, da im ne spadne koža, i očiste se od peršuški. Očiste se od unutrašnjosti i ošure uz pomoć boce sa plinom.

Dobro se operu i iselu na krupne komade. Ostavljamo meso na 1 sat u hladnoj vodi, dok ne pobeli, posle se dobro ocedi.

U velikoj šerpi se ugreva ulje na šporetu na drva i sipamo pileće meso iz tri-četiri puta da se prži sa svih strana. Meša se drvenom lopaticom, a meso se vadi rešetkastom kašikom u posudu sa poklopcem.

Nakon svake porcije prženo meso posipamo solju i promešamo.

Poređamo u suve tegle, pritiskamo, sipa se po malo masti i zatvaramo poklopcem.

Tegle se kuvaju 1 i 40 minuta kad provri. Ostavljaju se u vreloj vodi dok se ne ohlade. Drugog dana tegle se osuše krpom i poređaju na policu za zimu.

Dobija se tačno 10 tegli.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija