Tikvice iz rerne sa aromatičnim prelivom

01/10/2017
"Kad kuvate s ljubavlju, čak i obične tikvice iz rerne liče na pravo remek-delo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 405
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • paradajz - 2 komada
  • kobasica - 2 komada
  • sir - 150 g
  • za preliv
  • jaja 5 komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • beli luk - 2 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašičica, od povća
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvicu, kobasicu i paradajz na krugove.

Uzmite pleh i poređajte jedan red tikvica, nakon toga preko njih - red kobasice, preko nje rasporedite red mrvljenog sira, preko njega ponovo red tikvica i završite krugovima paradajza.

Pripremite preliv tako što u posudi umutite jaja.

Unjih dodajte kiselo mleko, ulje i brašno.

Promešajte i dodajte začine - sitno iseckanu mirođiju i beli luk, biber, začin od povrća i prstohvat soli.

Lepo promešajte smesu i njom prelijte ravnomerno poređano povrće u plehu.

Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Jelo se može konzumirati kao toplo glavno jelo i kao hladno predjelo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar