Tikvice iz rerne sa aromatičnim prelivom

01/10/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj5278754
"Kad kuvate s ljubavlju, čak i obične tikvice iz rerne liče na pravo remek-delo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 227
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvicu, kobasicu i paradajz na krugove.

Uzmite pleh i poređajte jedan red tikvica, nakon toga preko njih - red kobasice, preko nje rasporedite red mrvljenog sira, preko njega ponovo red tikvica i završite krugovima paradajza.

Pripremite preliv tako što u posudi umutite jaja.

Unjih dodajte kiselo mleko, ulje i brašno.

Promešajte i dodajte začine - sitno iseckanu mirođiju i beli luk, biber, začin od povrća i prstohvat soli.

Lepo promešajte smesu i njom prelijte ravnomerno poređano povrće u plehu.

Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Jelo se može konzumirati kao toplo glavno jelo i kao hladno predjelo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija