Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od pešuna sa mlečnim sosom

Ćuftice od pešuna sa mlečnim sosom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Ćuftice od pešuna sa mlečnim sosom
Fotografije: Nyama ime
1 / 3
01/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Evo mitskih ćuftica od peršuna, o kojima svi toliko puno pričaju Probajte ih i vi"

Potrebni sastojci

  • peršun - 4 veze
  • jaja - 4 komada
  • sir - 100 g
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber - 2 g
  • so - po ukusu
  • ulje - 50 ml
  • za sos
  • kiselo mleko - 250 g
  • mirođija - 1/2 veze
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 prstohvat
  • majonez - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pešrun operemo, osušimo i sitno isečemo.

Dodajemo umućena jaja sa biberom, izrendanim sirom i izgnječeni beli luk.

Lepo promešamo i dodajemo brašno.

Od smese oblikujemo ćuftice, koje pržimo u ugrejanoj masti.

Posebno od kiselog mleka, iseckane mirođije, izgnječenog belog luka, majoneza i soli pripremamo sos.

Potapamo gotove ćuftice u sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti