Način pripreme
Mleveno meso se zamesi sa sitno iseckanim lukom, potopljenim u vodu i oceđen hleb bez kore, jaje i začini.
Oblikuju se male loptice, uvaljaju se u brašno i prže se dok ne dobiju zlatnu boju u ugrejanom ulju.
Krompir se skuva, oljušti se i izrenda ili izgnječi viljuškom.
Sir se izmrvi, pomeša sa umućenim jajima, kiselim i svežim mlekom. Pomešamo sa krompirom i začinimo solju i biberom. Smesa se sipa u namazan pleh, odozgo se poređaju ćuftice i ako imate kačkavalj pospite - ja nisam imala.
Tu i tamo stavite male parčiće maslaca. Pečemo gratin u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju, kod mene je 30-35 minuta. Vadimo i posipamo sveže iseckanim peršunom.
Gratin od krompira sa ćufticama je gotov. Ukusna večera za celu porodicu!