Klasična baklava

02/10/2017
"Klasične baklave su kao klasična muzika - uvek su za svakog i za svaku priliku "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano920
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paovanje, fine
  • maslac - 125 g, rastopljen
  • za nadev
  • orasi - 300 g, mleveni
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 supene kašike
  • za sirup
  • šećer - 4 šolje
  • voda - 4 šolje
  • vanila - 1 koma
  • limun - sok pola limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Nadev se priprema tako što se pomešaju mleveni orasi sa umućenim jajetom i šećerom.

Svaka kora se presavija na tri dela po dužini, namaže se rastopljenim maslacem, U kraj kore se stavlja po 1 supena kašika od nadeva, kora se uvija u trougao.

Gotovi trouglvi se stavljaju u namazan pleh. Odozgo se premaže maslacem i beklava se peče na 180 stepeni dok ne dobije lepu boju.

Sirup se priprema tako što se u šerpi pomešaju šećer i voda. Stavlja se na vatru i ka provri kuva se još 10 minuta, skida se sa vatre i dodaje se vanila i sok od limuna.

Hladna baklava se preliva vrelim sirupom, pokriva se krpom i ostavlja da odstoji 12 sati.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija