Ukusna domaća ljutenica

03/10/2017
"Ukusnije od domaćeg nema!"
Priprema70 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno115 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike 4 kg, slatke (izbušene)
  • ljute paprike - 500 g
  • mirođija - 1 - 2 veze
  • beli luk - 2 glavice (srednje)
  • ulje - 1 1/2 šolje
  • sirće - 2/3 šolje
  • šećer - 3 supene kašike, pune
  • so - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite slatke paprike, izbušite ih i očistite od semenki. Pecite na ringli ili roštilju. Ljute paprike se ne buše, peku se sa drškama, pazite zato što prskaju ako su mnogo ljute.

Sve paprike sameljite na mašinici za meso, od ljutih skidate samo drške. U velikoj posudi pomešajte ulje, šećer, sirće i so, ugrejte , kad provri dodajte pire od paprika.

Ostavite da vri oko 30 minuta, mešajte s vremena na vreme. Skinite sa vatre i dodajte sitno iseckan beli luk i mirođiju.

Promešajte i ostavite 30-40 minuta da se mirisi pomešaju. Sipajte u tegle i sterilizujte 10-15 minuta.

Napomena: Mogu se koristiti zelene i crvene paprike, mogu se pripremiti i sirove, ali ja više volim pečene.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti