Sveža salata sa tikvicama

03/10/2017
"Jedna drugačija prolećna salata veoma svežeg ukusa i neponovljivog mirisa "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • krastavci - 1/2 krastavca
  • limun - 1/2 limuna
  • limeta - 1 supena kašika, so
  • beli luk - 1 steuk, mladi
  • peršun - 2 - 3 struka
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se očisti, iseče na tri dela, nakon toga se svaki od njih sečemo na trakice. Isečenu tikvicu stavljamo u đevđir, posipamo solju i ostavljamo na 30 minuta da se ocedi.

Kad tikvica bude gotova, sipamo je u suv tiganj na tihoj vatdi da se osuši lagano, ne treba da se peče. Oduzima oko 10 minuta, ne mešamo, nego lagano prodrmamo tiganj.

Kad bude gotovo, skidamo sa vatre i stavljamo u suv đevđir da se ohladi. Dok se tikvica hladi, isečemo krastavac tako kao što smo iseckali tikvicu, beli luk sitno iseckamo, peršun iskidamo, a limun sitno isečemo.

Kad sve bude gotovo, stavljamo tikvicu, krastavac, peršun i luk u posudu, posipamo solju, maslinovim uljem/uljem i sokom od limete, promešamo, sipamo u tanjir ili posudicu i posipamo iseckanim limunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija