Hrskavi pohovani kačkavalj sa prilogom

03/10/2017
"Hrskavi pohovani kačkavalj za samo 15 minuta - da li ste spremni da se uhvatite u koštac sa ovim kulinarskim izazovom "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 743
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 500 g
  • prezle
  • brašno
  • jaja - 5 komada
  • za prilog
  • zelena salata
  • rotkvice
  • so
  • ulje
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite kačkavalj na jednake pravougaonike. Jaja umutite.

Počnite sa pohovanjem. Prvo potopite komad kačkavalja u jaja, nakon toga u brašno i ostavite na stranu.

Kada su gotovi svi komadi, pre nego što ih stavite da se prže, ponovo ih potopite u jaja i zatim u prezle, kako bi korica bila fina i hrskava.

Pržite kačkavalj u vrelom ulju do zlatne boje.

Poslužite uz prilog od zelene salate i rotkvica, koje ste prelili sokom od limuna i sa malo ulja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija