Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Šarena poređana pica

Šarena poređana pica

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Šarena poređana pica
Fotografije: Anonymous
1 / 2
03/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ovo nije samo pica - ovo je ostvaren kulinarski san"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • kvasac - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašičice
  • voda - 100 ml
  • za nadev
  • pasta od paradajza - 1 supena kašika
  • svinjska šunka - 100 g, tanko isečena
  • mocarela - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pečurke - 100 g
  • crvena paprika - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • crne masline - 6 - 7 komada
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo testo:

Ugrejemo vodu i u nju sipamo kvasac i šećer. Pomešamo i ostavljamo na 3-4 minuta. Nakon toga dodajemo brašno, so i maslinovo ulje. Zamesimo testo i ostavljamo na 30 minuta da nadođe.

Kad nadođe razvučemo na tanku koru. Stavljamo preko nje okrugao pleh u kojem ćemo peći picu i izrežemo šablon od testa, on treba da bude većeg prečnika, da može testo da pokrije ivice pleha. Lepo namažemo dno i ivice pleha maslinovim uljem i stavljamo testo. Samo odozdo namažemo pastom od paradajza (ne mažemo ivice)-

Priprema nadeva:

Isečemo crvenu i zelenu papriku na ivice, širine oko 1.5 cm. Te širine treba da isečemo i trakice šunke i kačkavalja. Pečurke; mocarelu i masline sečemo na tanke komade.

Stavljamo isečene paprike u posudu, pokrivamo ih vodom i stavljamo na 10 minuta u mikrotalasnu. Vadimo i ocedimo.

Počinjemo da ređamo picu, stavljamo red šunke, kačkavalj, zelene paprike, mocarelu, pečurke, ponovo šunku, masline, crvene paprike, ređamo ih vertikalno po dužini spolja ka unutra. Ređanje je samo primer, nije potrebno da se poštuje, važnije je da se dobije ovaj lep efekat, možete slobodno eksperimentisati.

Kad poređate picu odozgo je pospite maslinovim uljem i stavite da se peče u ugrejanoj rerni oko 160 stepeni. Kad dobije lepu boju pica je gotova.

Ostavite je da se ohladi i jedite sa zadovoljstvim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti