Srpski ražnjići

04/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Čim je reč o ražnjićima, srbi se ne šale - pogledajte kako se prave čuveni srpski ražnjići i Živeli "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 080
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 g
  • pileće belo meso - 300 g
  • slanina - 200 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • paprike - 3 - 4 komada, crvene i zelene
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsko meso, pileće meso i slaninu na kockice i stavite ih u odgovarajuću duboku posudu. Posolite meso i dodajte biber, malo ulja i zgnječene čenove belog luka, pa sve ostavite najmanje 12 sati u frižideru.

Povrće naseckajte na kockice. Napravite ukusne ražnjiće tako što naizmenično stavljate meso, parče paprike, slaninu, luk, belo pileće meso, papriku itd., dok ne iskoristite sve namirnice.

Pecite na jako zagrejanom roštilju sa svih strana uz često okretanje da se ispeče ravnomerno.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti