Pačiji file na tiganju

04/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1540
"Uz odgovarajući prilog, ovo jelo može postati istinski gurmanski obrok "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano295
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pačetina - 4 filea
  • za marinadu
  • aleva paprike - 1/2 kašičice, ljuta, krupno mlevena
  • biber - 1/2 kašičice
  • beli luk - 4 velika čena, presovana
  • peršun - 2 kašike fino iseckan, može i malo mirođije i ruzmarina
  • limun - 100 ml sveže isceđenog soka
  • grejpfrut - 80 - 100 ml svježeg soka
  • maslinovo ulje - oko 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Filee pačetine lagano istucite čekićem ispod najlonske kese da budu debljine oko 0, 7 cm. Posolite ih i dodajte malo bibera.

Posebno promešajte sve namirnice za marinadu sa 50 ml maslinovog ulja. Prelijte meso ovom marinadom i ostavite da stoji bar 1 sat, uz povremeno okretanje ili protresanje suda.

Ugrejte preostalo maslinovo ulje u tiganju. Stavite pačetinu, koju ste pre toga lagano ocedili. Čim se meso isprži sa jedne strane, okrenite ga pažljivo na drugu stranu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija