Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Ukusne bakine krofnice

Ukusne bakine krofnice

Zornitsa Hristova MihovaZornitsa Hristova Mihova
Inovator
882717031
Ukusne bakine krofnice
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 3
04/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
"Najviše volim kad mi kažu - Baba ti je jela samo krofnice Moja je, pritom, pravila najlepše"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 supena kašika, kristal
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 50 ml
  • sveže mleko - 500 ml
  • kvasac - 1 kockica /ili 1 kesica suvog kvasca/
  • brašno - 700 g
  • ulje - za prženje
  • limun - kora 1 limuna
  • šećer u prahu - za posipanje
  • krem
  • sveže mleko - 1 litar i 300 ml
  • maslac - 50 g
  • brašno - 8 supenih kašika
  • kristal šećer - 8 supenih kašika
  • vanila - 2 kesice
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo kvasac u malo toplog mleka i 2-3 supene kašike brašna. Dodajemo još 300 g brašno i dodajemo ulje, šećer, izrendanu koru limuna, so i 2 jajeta.

Zamesimo meko testo i ostavljamo da nadođe oko pola sata /manje-više, da se udvostruči/.

Razvučemo debelu koru i čašom sečemo krugove. Poređamo u pleh, posut brašnom i ostavljam još 20 minuta da odstoji.

Pržimo ih u vrelom ulju sa obe strane. Stavlljamo ih na ubrus da se ocedi višak ulja.

Pravimo krem od sastojaka. Meko treba da provri. Pomešamo posebno jaja, brašno, šećer, 300 ml mleka i dodajemo lagano u vrelo mleko, mešamo neprekidno dok se ne zgusne. Na kraju dodajemo maslac sa vanilom i ostavljamo da se ohladi.

Posle špricem punimo krofnice i posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: