Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa svinjetinom, tikvicama i šargarepom

Janija sa svinjetinom, tikvicama i šargarepom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Janija sa svinjetinom, tikvicama i šargarepom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
04/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Kratko rečeno - janija za dušu ."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 kg za kuvanje
  • tikvice - 6 komada
  • krompir - 3 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz - 2 komada
  • ulje
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo meso i isečemo na porcije. U šerpi ugrevamo ulje i dinstamo meso.

Za to vreme oljuštimo luk i sitno isečemo. Tikvice operemo, prvo isečemo na krugove, a nakon toga na polovine. Paprike očistimo od semenki i njih sečemo na ivice.

U izdinstano meso dodajemo svo povrće. Mešamo dok ne omekša.

Krompir oljuštimo i njih dodajemo u meso sa povrćem.

Kad meso i krompir budu gotovi, dodajemo sitno iseckan paradajz, so, beli luk i ostavljamo još oko 10-15 minuta.

Jelo serviramo dok je još toplo sa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: