Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuve車areni đuveč sa piletinom

Šareni đuveč sa piletinom

ZoriZori
Guru
7292375k217
Šareni đuveč sa piletinom
Fotografije: Zori
1 / 5
04/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
10
"Kad se kuva sa mnogo ljubavi, jelo nije samo ukusno, nego i veoma lepo - pravi užitak za čula"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1.2 g
  • krompir - 3 komada, krupniji
  • grašak - 200 g
  • šargarepa - 3 koamda
  • kiseli kupus - 400 g
  • pirinač - 1 šolja
  • kukuruz - 200 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 80 ml
  • maslac - 80 g
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • nana - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se očisti i opere, iseče se na porcije i dinsta u tiganju sa malo ulja, dok ne dobije zlatnu boju.

Meso se vadi iz tiganja i u istoj masti se dinsta sitno iseckan crni luk, šargarepa isečena na kockice, sitno iseckane paprike i na kraju se dodaje pirinač.

Kad pirinač postane poluprozračan dodaje se crvena paprika i paradajz, oljušten i iseckan na kockice pomešan sa jednom šoljom mlake vode.

Ostavljamo 5 minuta na vatri i dodajemo sitno iseckan kiseli kupus.

Đuvečara se namaže sa malo ulja, sipa se povrće, dodaje se krompir isečen na kockice, grašak, kukuruz, začini (nana, so i biber po ukusu), sipa se mlaka voda, koliko da pokrije sastoje i lagano se promeša. Odozgo se rasporedi isprženo pileće meso (prave se gnezda u smesi od povrća) i stavlja se nekoliko kockica maslaca.

Poklopi se i stavlja u hladnu rernu prvo na slabu temperaturu (150 stepeni) oko 20 minuta i nakog toga, kad se đuvečara ugreje povećava se na 220 stepeni.

Peče se još sat vremena nakon što se temperatura rerne poveća, nakon toga se ostavlja u vreloj rerni bar 30 minuta, ne skida se poklopac, da bi jelo odstojalo i da se dokuva na toj temperaturi.

Servira se toplo, raspoređeno u tanjire, ukrašava se ljutim paprikama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: