Poređano povrće sa mlečnim sosom od belog luka i bosiljkom

06/10/2017
"Ukusno i lepo - iznenadite sve sa Ratatujem - jednim od remek-dela francuske kuhinje "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano484
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i isecite na krugove. Stavite u hladnu posoljenu vodu na oko 20 minuta da pusti gorak i taman sok.

Za to vreme pripremite ostalo povrće. Operite, osušite povrće i isecite na krugove.

Ocedite patlidžan, operite i osušite pamučnom krpom. Tikvice takođe osušite.

U ugrejanom tiganju sa malo masti, propržite prvo krugove tikvica sasvim na kratko i izvadite na ubrus. Ponovite proceduru i sa patlidžanom.

U obli pleh ređamo povrće, smenjujemo tikvice, patlidžan, paradajz, krugove paprike i luk i tako dok se ne potroše svi sastojci. Čenove belog luka izgnječite, dodajte so i maslinovo ulje i poređano povrće namažite uz pomoć četke.

Iseckajte bosiljak i pospite preko povrća. Stavite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 50 minuta ili dok povrće ne dobije boju po vašoj želji.

Za sos:
Listove bosiljka operite, osušite i krupnije iseckajte. Stavite ih u posudu pasatora i dodajte komadiće belog luka i deo kiselog mleka.

Uključite pasator na visoku brzinu i umutite. Nakon toga dodajte preostalo mleko, majonez, senf i mešajte žicom, dok se ne dobije homgena smesa.

Servirajte ukusno jelo od povrća sa mlečnim sosom od belog luka i ukrasite bosiljkom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti