Čamci od tikvica sa kobasicom i marinara sosom

08/10/2017
"Sočni čamci koji plivaju u aromatičnom marinara sosu - primamljiv predlog za ručak "
Priprema40 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno110 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano92
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinara sos tako što iseckate sitno luk i beli luk. Pomešajte mleveni paradajz sa paradajz pireom i svim začinima.

Ugrejte maslinovo ulje u maloj šerpi na umerenoj temperaturi. Lagano izdinstajte luk i beli luk dok ne omekšaju, oko 3 minuta. Dodajte paradajz sa začinima i belom vinom. Kuvajte oko 30 minuta dok se sos ne zgusne, periodično mešajte.

Isecite tikvice na pola po dužini. Izvadite unutrašnjost malom kašikom kao čamce. Unutrašnjost sitno isecite. Očistite luk i sitno isecite. Oljuštite kobasicu i izgnječite na sitne komade.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj temperaturi. Dinstajte luk i unutrašnjost tikvica oko 3 minuta. Dodajte kobasicu i pržite, mešajte i pritiskajte kašikom da biste izdrobili. Dinstajte oko 10 minuta.

U odgovarajuću posudu, za veličinu tikvica, na dno sipajte sos marinara. Preko sosa poređajte tikvice. Stavite od kobasice u otvore.

Odozgo stavite mocarelu, sitno iseckanu. Pokrijte folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kad bude gotovo skinite foliju i pecite još 5 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti