Želirana torta sa svinjskom kolenicom, krastavčićima i kaprom

09/10/2017
"Muškarci mogu i da ne budu fanovi čokoladnih torti, ali zbog ove su spremni na sve "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano945
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite šargarepu, isecite krupnije, praziluk očistite i isecite ga na krugove, papriku očisite od semenki i isecie na tračice.

U ekspres lonac stavite kolenicu sa šargarepom, praziluk i papriku, posolite malo, dodajte biber u zrnu i piment. Prelijte vodom, koliko da lagano pokrije sastojke, poklopite i kuvaje dok ne bude gotovo meso (kad počne da izlazi jaka para - merite oko 35-40 minuta).

Skinite šerpu sa vatre i kad para padne, otvorite poklopac šerpe i ostavite da se ohladi.

Isecite kolenicu na komade. Prebacite meso u posudu. Dodajte od kuvane šargarepe i paprike, kapar, isečene kisele krastavce i promešaje lepo da se ravnomerno rasporedi. Bujon procedite da bi ostao bistar.

Rastvorite kesicu želatina u malo hladne vode i sačekajte da nabubri. Ugrejte na vatri 400 ml bujona na pari, začinite solju i u njega dodajte želatin uz neprestano mešanje.

U kalup za kolač stavite veliko parče folije i pokvasite malom količinom bujona. Pospite polovinu peršuna, sino iseckanog.

Poređajte red mesa sa redom krastavčića, šargarepe, paprike, pospite peršunom i ponovo stavie meso i povrće. Dodajte nekoliko bibera u zrnu i pimenta iz bujona.

Na kraju prelije bujonom sa želatinom da se pokriju svi sastojci. Pokrije kalup za kuglof folijom i savie u frižider na najmanje 8 sati ili najbolje ceo dan.

Servirajte hladnu tortu kao hladno predjelo ili meze (idealno meze uz vino, pivo, uzo, votku ili rakiju).

Prijano i živeli!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar