Pogača čamac sa topljenim sirom, mocarelom, kačkavaljem i čajnom kobasicom

09/10/2017
"Zaboravite na sendviće i pice - totalni hit kod ukusnih doručaka je ova pogača sa topljenim sirom, mocarelom, kačkavaljem i čajnom "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano624
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša u toploj vodi sa šećerom i ostavlja se na 10-15 minuta da se aktivira.

Sipamo brašno, dodaje se belance i polovina žumanca, a drugi deo se odvaja za premazivanje. Dodaje se i so, ulje, sveže mleko i viljuškom se meša da se dobije lopta od testa.

Mesimo dok se ne dobije glatko testo i ostavljamo da nadođe 40 minuta, može i u rerni na 50 stepeni, već je hladno. Podeli se na dva dela.

Svaki deo se razvuče u elipsu, krajevi se uvijaju ka sredini, a dva kraja se učvrste, da se dobije čamac. Dno se premaže topljenim sirom, odozgo se rasporede komadići čajne kobasice i iseckana mocarela.

Završavamo rendanim kačkavaljem i posipamo origanom. Nakon 20 minuta se premaže odvojenim žumancem, pomešanim sa 1 supenom kašikom ulja i posipamo susamom.

Pečemo na papiru za pečenje u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Serviramo sa kriškama svežeg paradajza. Ukusno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija