Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća čorba sa tikvicama

Pileća čorba sa tikvicama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611232175
Pileća čorba sa tikvicama
Fotografije: Elitsa
1 / 3
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Za vas smo izabrali najbolju pileću čorbu i jedva čekamo da je probate i date ocenu"

Potrebni sastojci

  • piletina - pileće grudi sa kostima
  • krompir - 5 komada, svež, srednji
  • šargarepa - 2 komada
  • tikvice - 1 manja
  • ulje - 30 ml
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • so
  • biber
  • peršun - 1 kašika, sušen ili 2 kašike svežeg
  • majčina dušica - 1 kašika, sušena
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite i sitno ga iseckajte.

Pileće meso odvojite od kostiju i sitno ga iseckajte.

Stavite kosti da se kuvaju sa dovoljno vode za supu. Kada dobijete bujon, dodajte iseckanu piletinu i kuvajte 10 minuta.

Dodajte povrće i kuvajte 15 minuta, pa dodajte ulje.

Supu posolite, pobiberite i dodajte majčinu dušicu i peršun. Sklonite sa vatre.

Umutite jaje sa kiselim mlekom i sirćetom. Pažljivo pomešajte sa bujonom i zapržite čorbu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: