Lignje sa začinima na kineski način

09/10/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Jeste li spremni za čas neverovatno ukusnog kineskog kulinarstva?"
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano239
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 450 g
  • ulje - 4 kašike
  • đumbir - 2 cm, koren
  • beli luk - 1 čen
  • mladi luk - 8 pera
  • paprike - 1 komad
  • ljute paprike - 1 komad
  • šitake pečurke - 6 komada
  • soja sos - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • belo vino - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Lignje uzdužno isecite, pa napravite male proreze, tako da podsećju na mrežu, a zatim ih isecite na tračice. Đumbir sitno iseckajte, a zatim i beli luk.

Luk iseckajte na komadiće dužine 2 cm, a paprike na tračice.

Ljutu papriku isecite na kolutiće, a pečurke na komadiće. U dubokom tiganju zagrejte ulje i u njemu 2 minuta propržite lignje.

Izvadite ih. U tiganj stavite đumbir, beli luk, luk, paprike i pečurke. Pržite ih 2 minuta, mešajući sve vreme.

Dodajte lignje, soja sos, šećer, vino i sve dinstajte oko minut.
Poslužite jelo toplo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti