Ukusni domaći sendviči

09/10/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Zbog ovako ukusnih sendviča nikome se neće izlaziti iz kuće "
Priprema6 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno36 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 161
  • Pregledi tokom meseca120
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 6 kriški, može i star
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • šunka - 100 g
  • luk - 1 glavica, star
  • jaja - 2 komada, velika
  • kačkavalj - 100 g
  • so - za ukus
  • biber - za ukus
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite i sitno iseckajte, pa ga propržite u ulju dok ne omekša.

Za to vreme očistite paprike i sitno iseckajte. Kada luk omekša, dodajte mu paprike.

Šunku sitno iseckajte i nju dodajte, pa pržite dok luk ne bude gotov - dok ne porumeni i dok paprike ne omekšaju.

Za to vreme isecite sredinju svake kriške hleba i narendajte kačkavalj.

Kada je smesa od luka, paprika i šunke gotova, isipajte je u tanjir, na njeno mesto stavite 2 kalupa koja ste napravili od 2 kriške hleba, pa ih napunite jednom šestinom smese i jednom šestinom smese od umućenih jaja.

Smesu ispržite dok ne postane čvrsta, pa zatim dve kriške posipajte jednom šestinom rendanog kačkavalja, preko stavite poklopac od sredine koju ste isekli i okrenite da se i poklopci proprže.

Isti postupak ponovite i sa preostale 4 kriške.

Sendviče poslužite tople i posolite ih i pobiberite, po želji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti