Roščić-zalogajčić

09/10/2017
"I tako, zalogaj po zalogaj i sve roščiće pojedosmo "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1/2 kockice
  • sveže mleko - 300 ml, toplo
  • voda - 200 ml, topla
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 40 g
  • za nadev
  • jaja - 3 komada
  • sitan sir - 150 g
  • sir - 200 g
  • peršun - 1/2 veze
  • so - 1 orstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo kvasac zajedno sa solju i šećerom. Promešamo i ostavljamo da se rastopi. Dodajemo ulje i jedno belance (žumance ostavljamo za premazivanje na kraju).

Ugrevamo sveže mleko i vodu. Sipamo u kvasac i promešamo. U veliku posudu prosejemo brašno i sipamo tečnu smesu. Zamesimo meko testo i ostavljamo da nadođe 30 minuta.

Pravimo nadev tako što umutimo jaja sa sirom i sitnim sirom. Operemo i sitno isečemo. Dodajemo peršun i nadev. Posipam sa malo soli i promešamo.

Testo delimo na dva dela, jedan je veći. Razvučemo prvo veliku loptu da bude većeg prečnika nego pleh, koji ćemo koristiti. Mažemo pleh uljem i stavljamo prvi list.

Sipamo ceo nadev i ravnomerno rasporedimo preko testa. Razvučemo i drugi deo testa i njime pokrivamo nadev. Lagano pritiskamo ivice testa. Ostavljamo na toplom da nadođe.

Delimo na male duguljaste roščiće. Mažemo umućenim žumancem i stavljamo maslac odozgo na nekoliko mesta. Pečemo dok ne bude gotovo u prethodno ugrejanoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija