Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Roščić-zalogajčić

Roščić-zalogajčić

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121211
Roščić-zalogajčić
Fotografije: Viktoriya Afzali
2 / 3
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"I tako, zalogaj po zalogaj i sve roščiće pojedosmo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1/2 kockice
  • sveže mleko - 300 ml, toplo
  • voda - 200 ml, topla
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 40 g
  • za nadev
  • jaja - 3 komada
  • sitan sir - 150 g
  • sir - 200 g
  • peršun - 1/2 veze
  • so - 1 orstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo kvasac zajedno sa solju i šećerom. Promešamo i ostavljamo da se rastopi. Dodajemo ulje i jedno belance (žumance ostavljamo za premazivanje na kraju).

Ugrevamo sveže mleko i vodu. Sipamo u kvasac i promešamo. U veliku posudu prosejemo brašno i sipamo tečnu smesu. Zamesimo meko testo i ostavljamo da nadođe 30 minuta.

Pravimo nadev tako što umutimo jaja sa sirom i sitnim sirom. Operemo i sitno isečemo. Dodajemo peršun i nadev. Posipam sa malo soli i promešamo.

Testo delimo na dva dela, jedan je veći. Razvučemo prvo veliku loptu da bude većeg prečnika nego pleh, koji ćemo koristiti. Mažemo pleh uljem i stavljamo prvi list.

Sipamo ceo nadev i ravnomerno rasporedimo preko testa. Razvučemo i drugi deo testa i njime pokrivamo nadev. Lagano pritiskamo ivice testa. Ostavljamo na toplom da nadođe.

Delimo na male duguljaste roščiće. Mažemo umućenim žumancem i stavljamo maslac odozgo na nekoliko mesta. Pečemo dok ne bude gotovo u prethodno ugrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: