Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Ordever»Pravougaono predjelo

Pravougaono predjelo

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k136
Pravougaono predjelo
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
10/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Uz ovo predjelo ne treba vam ništa drugo, osim čaše lepog vina"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • kobasica - 100 g, tvrda kobasica
  • srpska kobasica - 100 g, ili druga meka kobasica
  • mocarela - 100 g
  • dimljeni sir - 180 g
  • kačkavalj - 100 g
  • parmezan - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • paprike - 5 komada, pečene, crvene
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravougaoni pleh - 18cm/28 cm.

Obložite papirom za pečenje. Podelite testo na dva dela, u zavisnosti od pleha koji ćete koristiti.

Stavite jedno parče preko papira za pečenje u pleh. Isecite kobasice na tanke krugove, dimljeni sir i mocarelu na tanke komade. Izrendajte kačkavalj.

U posudi umutite jaja (ostavite malo od jednog jajeta za premazivanje odozgo) sa parmezanom. Crvene pečene paprike isecite na pola. Poređajte preko testa isečene kobasice na krugove.

Nakon toga slede sirevi. Odozgo stavite pečene crvene paprike. Prelijte smesom od jaja i parmezana i pospite biberom.

Poklopite drugom polovinom testa. Namažite jajetom koje ste odvojili. Pokrijte pleh folijom. Savite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite jeli pokriveno 30 minuta.

Kad vreme isteče skinite foliju i vratite u rernu. Pecite dok ne dobije zlatnu boju oko 20-30 minuta.

Kad izvadite jelo iz rerne, ostavite da se ohladi oko 30 minuta pre nego što isečete na pravougaonike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: