Kuvani đevreci

10/10/2017
"Uvek ste želeli da ih probate, a danas već znate kako da ih i sami pripremite "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 439
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kesica suv (11g)
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad /+ žumance za premazivanje/
  • voda - 1 šolja topla /200g/
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka se zamesi testo- Ostavljamo da nadođe na toplom 20-25 minuta.

Za to vreme na vatru se ugreje šerpa sa vodm i 2 supene kašike meda.

Od nadošlog testa se oblikuju male loptice, nožem se iseče rupica i rukama se razvuče đevrek.

Stavljaju se u vrelu vodu na 2-3 minuta, vade se i ređaju u pleh, obložen papirom za pečenje. Mažu se žumancem, susamom i drugim semenkama i peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Dobije se oko 16 malih đevreka.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti