Lepa punjena pogača

10/10/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3716
"Toliko lepa, da nam je skoro žao da je probamo ...skoro "
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano630
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 150 ml, hladna
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • jaja - 2 komada (1 žumance za mazanje)
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 1 kg
  • nadev
  • šunka - 150 g, svinjska
  • kačkavalj - 150 g
  • topljeni sir - 3 trouglića
  • susam - za posipanja
  • seme bundeve
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka, šećera i malo brašna. Prosejte brašno i od svih sastojaka zamesite lepo glatko testo.

Namažite uljem i pokrijte folijom da naraste. Nakon što je gotovo testo podelite ga na dva jednaka dela i jednu malu loptu za dekoraciju listova.

Jedan deo razvijte u oblu debelu koru, veliku koliko i posuda za pečenje. Pokrijte papirom za pečenje i stavite oblu koru.

Isecite šunku na krugove i narendajte kačkavalj. Pospite obilno kačkavaljem, poređajte šunku i topljeni sir.

Od drugog dela testa takođe razvijte oblu koru veličine posude za pečenje i isecite na trake na četiri mesta, sa slika ćete imati predstavu kako. Upletite trake, počinjući od spolja na unutra.

Od male lopte testa oblikujte listiće, tako što ih sečete oštrim nožem. Ostavite pogaču da naraste, nakon čega je mažete žumancem i pečete u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti