Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk od bresaka sa mangom u čaši

Čizkejk od bresaka sa mangom u čaši

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k73516k869
Čizkejk od bresaka sa mangom u čaši
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
11/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Njegova kremasta tekstura je užitak za čula, a sveže voće ga čini skromnim i laganim... Neka vam je slako!"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • krem sri - 400 g, filadelfija
  • sveže mleko - 80 ml
  • želatin - 6 listova
  • mango - 1/2 voćke
  • šećer - 120 g
  • za koru
  • keks sa maslacem - 200 g
  • maslac 125 g
  • za kuvertiru
  • mango - 1/2 voćke
  • breskve - 1 komad, velika, zrela
  • šećer - 3 - 4 supene kašike
  • želatin - 2 lista
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sameljite keks u blenderu ili smrvite oklagijom, tako što ga stavie u čistu nalon kesu i prelazite preko, pritiskajući jako oklagijom. Rastopite maslac i pomešajte sa keksom. Rasporedite u čaše, lagano pritiskajte kašikom. Stavite u frižider.

2. Stavite pavlaku na vatru, dodajte mleko i šećer i čim tečnost provri stavite krem sir i mešajte dok se ne rastopi. Da bi smesa brže postala homogena možete koristiti žicu, da bi bilo brže.

3. Skinite sa vatre i ostavite na kratko, dok za to vreme potapate želatin prema uputsvu za upotrebu (obavezno u hladnoj vodi). Stavite ga u smesu i promešajte. Rastvara se odmah. Nikad ne stavljajte želatin u vrelu tečnost zato što može izgubiti svojstva.

4. Iseckajte pola manga na male kockice i takođe dodajte. Cilj nije da preovladjuje mango, nego da ga ima tu i tamo za svežinu.

5. Rasporedite u posudice i ostavite na sobnoj temperaturi, dok se smesa ne ohladi, a nakon toga vratite u frižider na 4-5 sati do jedne noći.

6. Stegnut čizkejk čizkejk ćemo preliti kuvertirom od manga i bresaka. Ispasirajte dve vrste voća i rastvorite šećer u pireu. Količina je odokativno, zato što zavisi koliko je voće slatkom zato probajte i procenite, dodajte više ili manje.

7. Ponovo potopite listove želatina u hladnu vodu (kod mene bude za 2-3 minuta). Ugrejte malo vode (ne treba da provri) i rastopite želatin u njoj. Sipajte u pire i promešajte.

8. Stavite po jedan tanak sloj voćne smese u čaše i ponovo stavite u frižider da se želatin stegne.

9. Nakon 2 sata čizkejk je gotov za konzumiranje.

Njegova kremasta tekstura je uziatk za čula, a sveže voće ga čini skromnim i laganim.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: