Čizkejk sa belom čokoladom i kruškama

11/10/2017
"Život je previše kratak da biste brinuli o kalorijama - zato sa zadovoljstvom uživajte u ovom odličnom čizkejku sa belom čokoladom i kruškama "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks sa kakaom - 250 g
  • maslac - 100 g
  • [za voćni nadev od krušaka
  • kruške - 2 komada
  • šećer - 3 supene kašike
  • voda - 100 ml
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika, prirodan
  • za čokoladni nadev
  • bela čokolada - 200 g
  • pavlaka - 100 ml
  • sitan sir - 600 g, sa niskim procentom masti
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 1 kašičica
  • kakao - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljemo keks i mekani maslac dok se ne dobije homogena smesa. Smesu stavljamo na dno teflonskog pleha i stavljamo u frižider.

Pripremamo nadev od krušaka:
Operemo i očistimo kruške i isečemo ih na male komade. Sipamo u malu šerpu, prelivamo vodom, dodajemo šećer i stavljamo na vatru da vri. Kuvamo oko 5 minuta i dodajemo skrob uz neprestano mešanje. Natavljamo da kuvamo dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre.

Za čokoladni nadev:
Izlomimo čokoladu u posudu i dodajemo pavlaku. Stavljamo u mikrotalasnu na 1-2 minuta, vadimo i lepo promešamo. Dodajemo jaja, sitan sir i vanilu i mutimo mikserom. Od dobijene smese odvojimo 1 šolju i u nju sipamo kakao.

Izvadimo plehsa korom iz frižidera i rasporedimo voćni nadev, a preko njega sipamo beli nadev. Kakao nadev rasporedimo odozgo za ukras po želji, možemo da napravimo efekat mermera.

Stavljamo čizkejk da se peče u ugrejanoj rerni oko 20 minuta.

Ostavljamo gotov čizkejk na jendu noć u frižideru pre serviranja.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija