Varivo od teleće kolenice

11/10/2017
"Zasićen dan i neponovljiva aroma - zaljubićete se u naše varivo od teleće kolenice na prvi zalogaj "
Priprema40 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno190 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano268
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso se lepo opere i očisti od kožice i žilica.

U velikou šerpu stavljamo teletinu i dodajemo hladnu vodu, koliko da pokrije. Kad provri na visokoj na visokoj temperaturi, posolimo i skinemo penu.

Onda sipamo bujon od kestena, dodajemo luk isečen na dva dela i prethodno propržen i šargarepu isečenu na krugove.

U gazu stavljamo drške peršuna, celer i zrna bibera. Ostavljamo jelo da se kuva na tihoj vatri - 1-2 sata, dok se meso ne odvoji od kostiju.

Ako je potrebno sipamo još toplog bujona ili vode. Dodajemo krompir, isečen na krupne kockice, paradajz i listove celera sitno iseckane.

Na kraju odvojimo meso od kostiju, skidamo gazu sa začinima i dodajemo maslac.

Koren rena sitno izrendamo i začinimo solju i sirćetom. Jelo serviramo posuto biberom i serviramo sa sosom od rena.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija