Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Letnji paprikaš sa svežim bobom

Letnji paprikaš sa svežim bobom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Letnji paprikaš sa svežim bobom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
11/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusan paprikaš sa svežim povrćem iz bašte"

Potrebni sastojci

  • bob - 300 g, svež
  • krompir - 800 g /2 šake mladog, sitan/
  • luk - 2 glavice mladog
  • beli luk - 2 čena mladog
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, žuta /mala/
  • paprike - 1 komad, crvena /mala/
  • vegeta - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • so
  • ulje
  • nana
  • mirođija
  • za ukras
  • krem sir - 60 g
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • beli luk - 1 - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bob tako što svakoj mahuni osečete vrh sa obe strane. Stavit eih u posudu, prelijte hladnom vodom i popsite sa dva prstohvata soli. Operite tako što trljate između dlanova, properite i ocedite.

Operite dve šake sitnog krompira i oljuštite, skidajte nožem ljusku koja se skida veoma brzo.

U plitkoj šerpi ugrjejte ulje i stavite iseckan luk i beli luk zajedno sa šargarepom, isečenom na krugove i isečene paprike. Krompir stavite ceo, ne seče se. Dodajte i bob i pržite 4-5 minuta, mešajte s vremena na vreme.

Pospite jednom kašikom brašna i jednom aleve paprike i prelijte sa dva šolje vode. Kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta.

Začinite kašikom vegete i dodajte malo soli. Pomešajte paradajz pire sa jednom kafenom šoljom vode i sipajte u sos.

Promešajte i ostavite da vri još 5 minuta. Pred kraj kuvanja iseckajte svežu nanu i mirođiju.

Pomešajte 1/2 paketa krem sia sa 4 supene kašike kiselog mleka i malo iseckane mirođije. Po želji izgnječite i beli luk.

Ukrasite letnji paprikaš sa jednom kašikom mlečne smese za više svežine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti