Prženi krompir na kiparski način

11/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Dva puta prženi i u jednom dahu pojedeni - ovo je bilans ovih prženih krompira na kiparski način "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 133
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • ulje
  • so
  • sok od limuna
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operite, oljuštite (u jednoj od varijanti, mogu da se pripremaju i sa korom), nasecite ih na krupno, ponovo ih operite i ocedite.

Poprskajte krompir sokom od limuna i posolite ga. Nakon toga, ispržite krompir do otprilike 80%, izvadite ga, ocedite i ostavite oko 2 sata u frižideru.

Nakon toga, ispržite krompir do zlatne boje i kada ga izvadite iz ulja, pospite ga origanom.

Napomena: Ovaj recept je iz Limasola. Nadamo se da će vam se dopasti!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti