Letnja supa od belog luka

11/10/2017
"Od ničega - nešto, uz to sa odličnim ukusnim rezultatom! To je naša laka supica od belog luka "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • beli luk - 14 čenova
  • pileći bujon - 1 litar
  • luk - 1 glavica
  • sirće - 3 kašike, balsamiko, beli
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 1 i po kašika
  • maslac - 2 kašike
  • mast - 1 kašika, biljna
  • bademi - 20 g
  • mirođija - za posipanje
  • so
  • Za bruskete
  • francuski hleb - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i pasiramo čenove belog luka.

Luk isečemo na sitne kocke. U odgovarajućoj šerpi ga izdinstamo u zagrejanoj masnoći.

Čim omekša dodajemo bujon, luk i sirće. Ostavljamo da se krčka na slaboj vatri 20 minuta.

Na kraju razmutimo brašno sa malo hladne vode i dodajemo ga u supu, dok neprestano mešamo.

Neposredno pre nego što sklonimo supu s ringle dodajemo umućena žumanca i maslac.

Za bruskete - isečene kriške namažemo maslacem i zapečemo u rerni dok se ne zarumene. Natrljamo ih belim lukom i posolimo.

Serviramo toplu supu, posutu mirođijom i zapečenim bademima. Garniramo je sa brusketima od belog luka.

Lagana, aromatična i prijatna supa, koje se sprema veoma lako i brzo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija