Piletina Parma

12/10/2017
"Krta piletina i mocarela - čarobna kombinacija, koja nam neće dosaditi da je probamo ponovo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 009
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se očiste i lepo izlupaju, posole se i pospu biberom. Grudi se peku 12-15 minuta u tiganju, namazanom maslinovim uljem na tihoj vatri, okreću se.

Trakice krudo pršute se proprže po 30 sekundi sa obe strane na gril tiganju ili roštilju. Krompir se skuva neoljušten.

Kad se ohladi, oljušti se i iseče na krupne komade. Beli luk se sitno isecka i sotira u plehu sa maslinovim uljem. Nakon toga se dodaje krompir. Mirođija se sitno isecka.

Kad krompir bude gotov skida se vatre i obilno posipa mirođijom. Preko pilećih grudi se stavljaju ivice pršute i stavlja se u pleh. Na kraju se poređa mocarela i sve se stavlja u ugrejanu rernu. Treba samo da se rastopi mocarela.

Krompir se poređa na tanjir, a preko njega se stavljaju pileće grudi, zajedno sa pršutom i mocarelom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti