Pogača kiflice

12/10/2017
"Mekana, mekana Ovakva treba da bude svaka pogača"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano198
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 800 g
  • kvasac - 1 kockica
  • sveže mleko - 300 ml, toplo
  • šećer - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 40 g, rastpljen
  • dodatno
  • brašno - za posipanje
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • sir - 200 g, za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite kvasac u sveže mleko, dodajte šećer, supenu kašiku brašna i ostavite da se aktivira.

Prosejte brašno, dodajte so, rastopljeni maslac, jaja i kvasac. Mesite testo dok ne postane meko i glatko, ako se lepi dodajte još malo brašna.

Gotovo testo se stavlja u posudu namazanu uljem, pokriva se folijom i ostavlja na toplom da se udvostruči.

Nadošlo testo podelite na 3 dela, svaki deo razvijte oklagijom na radnoj površini, posutoj brašnom, do debljine pola santimetra i oblikujte kiflice. Po želji stavite komadić sira u svaku kiflicu.

Gotove kiflice poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.

Pecite pogaču u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne bude gotova. Možete porveriti drvenim ražnjićem.

Kad pogača bude gova izvadite je iz rerne i pokrijte krpom da se popari i ostane mekana.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija