Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Pljeskavice»Pljeskavica sa ljutim urnebesom

Pljeskavica sa ljutim urnebesom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Pljeskavica sa ljutim urnebesom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
12/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Neka izvade viljuške svi zakleti obožavaoci roštilja, zato što su ove pljeskavice jedinstvene"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g, teleće
  • urnebes - 50 g
  • ulje - za premazivanje posude za pečenje
  • za ljuti urnebes
  • sir - 150 g
  • ajvar - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • ljuta paprika - 1/4 kašičica crvena
  • aleva paprika - 1/4 čašičice, slatka
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite sir u posudi. Dodajte ajvar.

Sitno iseckajte beli luk i dodajte ga. Dodajte začine sa uljem. Promešajte lep da se dobro pomešaju sastojci.

Podelite mleveno meso na dva dela. Razmesite svaku pljeskavicu lepo i ravnomerno preko folije u tanka krug.

U jedan kraj stavite urnebes. Pokrijte drugim krajem i formirajte pljeskavicu.

Oblikujte tako i drugi deo mlevenog mesa. Pecite pljeskavicu u rerni 200 stepeni oko 15-20 minuta ili na roštiilju na ćumur.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: