Pečeni jagnjeći but sa šargarepom i krompirom

12/10/2017
"Ukusan Uskrs za celu porodicu!"
Priprema30 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno190 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano92
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešaju se začini - listovi svežeg ruzmarina, peršun, sveža nana, so, biber, aleva paprika, ulje i voda. Stavljamo u blender i sameljemo na kašu.

Jagnjeći but se premaže sa svih strana i stavlja u širok pleh od rerne.

Krompir, šargarepa i mladi luk se oljušte, krompir se krupnije iseče, šargarepa na krugove, mladi luk, takođe se seče i rasporedi poređ buta.

Posipa se sa malo soli i ulja, sipamo čašu piva i vode, pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 2 sata.

Vadimo, skidamo foliju, namažemo meso sa 1 supenom kašikom i ako potrebno se dodaje voda. Vraćamo u rernu bez folije da se zapeče korica.

Serviramo porciju sa povrćem i čašom domaćeg vina.

Prijatan Uskrs!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija