Pene a la Formađi

12/10/2017
"Nije loše ako vam se pripije čaša belog vina sa ovom aromatičnom pastom sa sirevima "
Priprema15 min.
Kuvanje22 min.
Ukupno37 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremamo sos tako što iseckamo praziluk mnogo sitno i propržimo u maslinovom ulju da omekša, na umerenoj vatri. Dodajemo izrendan beli luk i paradajz, mešamo 2 minuta, nakon toga stavljamo šunku isečenu na sitne parčiće.

2. Sipamo pavlaku i mleko i čim provri stavljamo sve sireve - prvo gorgonzolu, mešamo dok se ne rastopi, nakon toga krem sir filadeldija i na kraju topljeni sir.

3. Kuvamo 5 minuta na tihoj vatri, mešamo periodično dok se sirevi potpuno ne rastopte i dok se ne dobije homogena smesa srednje gustine. Začinimo solju i biberom.

4. Pripremamo pastu prema uputstvu za upotrebu i kad bude gotova obilno je pospem hladnom vodom i procedimo.

5. Neposredno pre serviranja iseckamo bosiljak i stavljamo u gotov sos.

6. Po želji možete pomešati pene sa sosom, a možete servirati posebno, tako što svako sipa količinu po želji.

7. Svaku porciju dekorišite čeri paradajzom i listovima svežeg bosiljka za još svežine i mirisa.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija