Pržena girica

13/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Ukusno meze sa mirisom mora i još nečega "
Priprema75 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno95 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 129
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 700 g girica, očišćene
  • limun - 4 kašike soka
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu, oko 1 kašike
  • selen - 1 kašika, suv
  • brašno - 100 g
  • kukuruzni griz - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite girice, osušite ih i stavite u pleh.

Prelijte ribu sokom od limuna, dodajte biber, selen ili drugi začin koji vam se sviđa i odgovara vam.

Posolite i dobro promešajte. Pokrijte pleh i ostavite ga na najmanje 1 sat u frižideru.

Promešajte brašno i kukuruzni griz. U tiganju ugrejte masnoću, uvaljajte ribu i ispržite je do zlatne boje.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti