Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileće meso sa pikantnim sosom od kikirikija

Pileće meso sa pikantnim sosom od kikirikija

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Pileće meso sa pikantnim sosom od kikirikija
Fotografije: Reneta Petrova
5 / 6
13/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sada vam kažemo - toliko će vam se dopasti da ćete obavezno tražiti još"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 650 g, bez kostiju
  • kikiriki puter - 4 supene kašike
  • pileći bujon - 300 ml
  • paprike - 1 komad, zelena
  • luk - 1 komad, glavica srednje veličine
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • kurkuma - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinvo ulje - 2 supene kašike
  • so - po želji, probajte pre nego što posolite jer je bujon slan
  • beli pirinač - za garnituru
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i beli luk, a papriku na male kockice.

Ugrejte jednu supenu kašiku maslinovog ulja i propržite iseckanu papriku dok ne omekša. Dodajte luk i beli luk i dobro promešajte. Pržite još 4-5 minuta.

U međuvremenu pileće meso isecite na velike kockice. Izvadite povrće i dodajte drugu supenu kašiku maslinovog ulja. Dodajte piletinu i pržite oko 10 minuta, okrećite s vremena na vreme

Pomešajte sve začie. U malu kaserolu sipajte kikiriki puter, bujon i začine. Dobro promešajte. Ostavite sos da se krčka oko 5 minuta. Vratite povrće u piletinu.

U vatrostalnu činiju sipajte piletinu sa povrćem. Prelijte sosom od kikirikija. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Po želji servirajte sa belim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: