Pohovani pileći zalogaji sa susamom

13/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Poslužite zalogaje, sipajte hladno pivo i uživajte u malim čarolijama života "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano531
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • univerzalni začin - po ukusu
  • biber - prstohvat
  • brašno - za uvaljivanje
  • susam - 150 g, oljušten
  • soja sos - nekoliko kapi
  • ulje - 150 - 200 g, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi nasecite na zalogaje. Začinite meso biberom i lagano univerzalnim začinom.

Zalogaje dobro uvaljajte u brašno.

Umutite jaja i svaki komad potopite u njih. Obilno uvaljajte meso u susam i spuštajte da se prži u prethodno zagrejanom ulju. Vatra ne treba da bude jaka, jer susam brzo izgori.

Pržite meso sa obe strane dok lagano ne porumeni.

Izvadite meso i ocedite ga na kuhinjskom ubrusu, da upije višak masnoće.

Začinite meso sa nekoliko kapi soja sosa i poslužite ga uz sos od belog luka i limun.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti