Dvobojni milibrot rolat

13/10/2017
"Milibrot zadvoljstvo u svako vreme u godini... stavno je jedinstvenog ukusa "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 055
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • instant suvi kvasac - 11 g
  • šećer - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 220 ml, mlako
  • belanca - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 4 - 4, 5 šolje + 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 75 g, mekan
  • kakao - 2 supene kašike
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi za mešenje testa se pomešaju kvasac i šećer, preliva se svežim mlekom i promeša. Sačekamo 2-3 minuta da se akivira kvasac. Posle se dodaje belance, so i brašno. Zamesi se meko testo koje se ne lepi. Na kraju se dodaje maslac. Ponovo se mesi dok testo ne upije maslac.

Nakon toga se podeli na dva jednaka dela. U jedan deo se dodaje kakao i ponovo se mesi.

U drugi deo testa se dodaje 2-3 supene kašike brašna i mesi se. Pokrivaju se krpom i ostavljaju da nadođu 20 minuta.

Posle se belo testo razvuče na tanku pravougaonu koru. Takođe se pravi i testo od kakaoa. Stavlja se jedno preko drugo, bel testo treba da bude odozgo. Uvija se u rolat.

Rolat se prebacuje u pleh, prethodno namazan i posut brašnom ili u kalup za milibrot. Pokriva se aluminijumskom folijom i ostavlja se da nadođe još 30 minuta.

Posle se namaže obilno žumancem i posipa šećerom.

Peče se u ugrejanoj rerni na 180.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija