Ekmek kadaif

14/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1540
"Probajte da mu odolite, ako možete "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 874
  • Pregledi tokom meseca251
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 400 - 500 g
  • orasi - 200 g mešavine orašastih plodova, badema i pistaćija
  • cimet - 1/2 kašičice
  • karanfilić - 2 komada
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • jaja - 5 komada, žumance
  • sveže mleko - 500 ml
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 150 g
  • brašno - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kadaif rasporedite u odgovarajući pleh. Pospite kadaif ravnomerno orašastim plodovima, cimetom i karanfilićem. Pecite na 180 stepeni do zlatne boje.

Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i vanilu. Mleko ugrejte na vatri do ključanja i sklonite sa vatre.

Ostavite ga za kratko, da se prohladi, a zatim ga dodajte u tankom mlazu u smesu sa žumancima. Neprestano mešajte, da se ne stvore grudve.

Kada se smesa ujednači, vratite je na vatru i kuvajte je dok se ne zgusne. Vodu promešajte sa šećerom i ugrejte je. Mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori.

Ostaje vam samo da prokuva i iskoristite sirup da prelijete kadaif. Odozgo sipajte mlečni krem. Po želji, ukrasite orašastim plodovima. Ohladite pre služenja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija