Slana torta sa makaronama

14/10/2017
"Nešto kao pečene bolonjeze, ali sa netradicionalanim izgledom "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano364
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 1 pakovanje sa rupom (cilindrični)
  • maslac - 2 supene kašike
  • mleveno meso - 300 g
  • paradajz pire - 3 šolje
  • voda - za prelivanje
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • mocarela - 100 g
  • kačakvalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstamo mleveno meso sa paradajz pireom, solju i biberom i dodajemo izrendanu mocarelu.

Namažemo mali okrugao pleh sa polovinom maslaca, sipamo jedan red mlevenog mesa i poređamo nekuvane makarone vertikalno. To je malo teško. Ređanje treba da bude tako što poređamo do pola pleha po ivicama i nakon toga još nekoliko redova ka centru i malo po malo ceo pleh.

Kad završimo sa ređanjem makarona, dozgo rasporedimo preostali masalc i preostalo mleveno meso i prelivamo vodom, makarone treba da budu pokrivene vodom. Pokrivamo aluminijuskom folijom.

Stavljamo pleh u rernu i pečemo oko 30 minuta ili dok makarone ne omekšaju i budu gotove, i da skoro pa nema tečnosti u plehu (ako je potrebno, prilikom kuvanja dodajte još vode).

Izrendamo kačkavalj, pospemo makarone i vraćamo u rernu još malo, koliko da se zarumeni kačkavalj.

Ostavljamo tortu da se stegne oko 40 minuta i serviramo u komadima isečenim na trouglove.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija