Mini torta od smokava bez šećera i belog brašna

14/10/2017
"Zdrava tortica sa smokvama, koji možemo jesti bez griže savesti, zato što u njoj nema šećera i belog brašna "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano439
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • brašno od rogača - 1 supena kašika
  • voda - 4 supene kašike
  • maslac - 15 g
  • za krem
  • banane - 1 komad
  • sitan sir - 150 g
  • smokve - 1 - 2 komada + još za ukras
  • zrna kakaoa - 1 - 2 komada, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo dva jajeta, brašno od rogača, vodu i dobro mutimo viljuškom.

U tiganju, sa dnom koje se ne lepi, rastopimo maslac i sipamo smesu od jaja. Peče se sa obe strane kao palačinka.

Kad se ohladi isečemo na 8 jednakih trouglova. U blender stavljamo bananu, sitan sir i 1-2 smokve - to je krem.

Namažemo svaki trugao kremom i stavljamo jedan preko drugog, dobija se jedno veliko parče torte.

Odozgo namažemo sa više krema i ukrasimo komadima smokve i zrnima kakaoa.

Dobro je da torta odstoji nekoliko sati, ali može i odmah da se jede.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti