Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Supa od bele čokolade sa braunijem od limuna i sladoledom

Supa od bele čokolade sa braunijem od limuna i sladoledom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Supa od bele čokolade sa braunijem od limuna i sladoledom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
14/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
53 min.
Porcije
4
"Kad je desert supa od čokolade i sladoleda, zar ne treba da počemo prvo od njega"

Potrebni sastojci

  • za supu od bele čokolade
  • slatka pavlaka - 250 ml, tečna
  • sveže mleko - 250 ml
  • bela čokolada - 200 g (35% mlečne masti)
  • cimet - 2 štapića
  • med - 40 g
  • za brauni od limuna
  • brašno - 100 g
  • šećer - 170 g
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 105 g
  • jaja - 2 komada
  • kora od limuna - 2 supene kašike, fino izrendana
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • za glazuru
  • šećer u prahu - 120 g
  • limun - 1 komad, kora, fino izrendana
  • sok od limuna - 4 supene kašike
  • za ukras
  • vanila - 4 kugle od vanile
  • tomping - od jagode ili maline
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite brauni tako što dobro umutite jaja sa šećerom i solju i dodajte u njih dodajte izrendanu koru od limuna, sok, rastopljeni maslac i vanilu.

Prosejte brašno i mešajte ga sa smesom dok se ne dobije homogena smesa. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Ostavite da se ohladi.

2. Za glazuru prosejte šećer u prahu i pomešajte sa sokom ili korom limuna. Prelijte brauni.

3. Supu od bele čokolade pripremite veoma lako. Za nju ugrejte pavlaku, mleko, med i stavite unutra štapić cimeta.

Kad vidite da je spremno da provri, smanjite vatru na minimum, izmrvite belu čokoladu. Mešajte dok se ne rastopi i ostavite supu da dobije sobnu temperaturu.

4. U trenutku serviranja ovog elegantnog deserta sipajte ga u odgovarajuće tanjiriće ili posudu za supu. Stavite u svaku porciju komadić braunija i kuglu sladoleda. Ukrasite toplingom i servirajte.

Možete koristiti sladoled, koji već sadrži preliv od jagode ili maline. Efikasan i jednostavan desert sa kojim ćete se predstaviti na nivou pred gostima.

Uspeh i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: