Pečenje za Đurđevdan sa zelenišem

15/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Aromatično jelo za dušu - jedite sa merom, podelite sa prijateljima, a ovde lajkujte i komentarišite "
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • za premazivanje
  • ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • ruzmarin - listovi
  • nana
  • menta
  • mladi luk - 4 - 5 struka
  • mladi beli luk - 2 - 3 struka
  • voda - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso nasecite na krupne komade. U posudu sipajte ulje, dodajte so, alevu papriku, naseckane listove nane, svežeg ruzmarina i mente.

Očistite mladi luk i mladi beli luk, sitno ih naseckajte i sipajte ih u posudu. Sve dobro promešajte i ovom smesom premažite jagnjeće meso.

Poređajte meso u široki pleh, dolijte šoljicu vode i pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 2 sata.

Skinite foliju i pecite još 30 minuta do zlatne hrskave korice. Poslužite sa garnirungom po želji. Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija