Pileći bataci sa prazilukom i pavlakom

15/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Poješćete i batake, sos ćete pokupiti hlebom i pitaćete za još "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 478
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • praziluk - 500 g, naseckan - odvojeno beli i zeleni deo
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
  • pavlaka za kuvanje - 1 šolja
  • belo vino - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • biber - u zrnu
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni, oprani i naseckani beli deo praziluka stavite da se skuva oko 20 minuta u slanoj vodi.

Izvadite ga iz vode i ocedite. U dubokom tiganju ili šerpi upržite posoljene pileće batake u šolji ulja do zlatne boje.

Izvadite batake i odvojite veći deo masnoće iz tiganja. U preostalih nekoliko kašika masnoće sipajte naseckan zeleni deo praziluka.

Poklopite i dinstajte listove na slaboj vatri oko 10 minuta. Posolite po ukusu, pospite brašno, dodajte i upržene pileće batake i dolijte vodu i vino.

Stavite biber u zrnu, posolite još, ako je potrebno, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta, dok meso ne bude gotovo.

Naseckani i skuvani beli deo praziluka dodajte u šerpu. Sipajte pavlaku za kuvanje i protresite šerpu dobro, da bi sos prekrio sve.

Zagrejte jelo na vatri. Poslužite jelo sa seckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija